The Fall Guy (Film, 2024) - MovieMeter.nl (2024)

 • 75 berichten
 • 29 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

 • 75 BERICHTEN
 • 29 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123Volgende

pietpuk

 • 261 berichten
 • 370 stemmen

8 juni, 18:51 uur

Over the top actiescenes die met een dun en chaotisch plot aan elkaar hangen, Dikke tegenvaller.

Filmreiziger

 • 357 berichten
 • 304 stemmen

8 juni, 22:03 uur

Prima actie-komedie voor de zaterdagavond die boven het maaiveld uitsteekt.

Ik vind dit vaak een lastig genre, maar hier pakt het goed uit. De humor is van hoog niveau met veel knipogen richting andere films. De Miami Vice scene sprong er voor mij uit. Acteerwerk is prima voor dit genre: over de top, maar passend bij de film. Premie chemie tussen de twee hoofdrolspelers en goed gecast. Uitstekende soundtrack met een speciale plek voor 'I was made for loving you baby'. De bijrollen komen helaas niet goed uit de verf (te laag niveau en daar wordt het wel te veel over de top en cliche. Ik was wat moe van een jetlag en dat doet de film geen goed: het gaat snel en je moet je hoofd er wel bij houden. Anders gaat het chaotisch voelen. De (over de top) actie is (zoals te verwachten) van hoog niveau. Leuk dat de regisseur zelf lang als stuntman / stunt coordinator heeft gewerkt voor veel films. Zet de film niet te snel af: leuk om te zien hoe de stunts daadwerkelijk zijn gefilmd tijdens de aftiteling en er komt nog een 'nabrander aan het einde' voor de echte aftiteling begint.

Als met al een uitstekende zaterdagavond-popcorn-film die voor mij toch wat boven het gemiddelde in dit genre uitsteekt. Daarom 3,5 ster.

kos

 • 46182 berichten
 • 8519 stemmen

12 juni, 14:27 uur

Beetje een vreemde film vol meta-humor die maar gedeeltelijk slaagt in zn opzet.

Het zijn vooral de kleinere subtiele geintjes die echt leuk zijn, het plot is eigenlijk te dom.

Laat staan de belachelijke speelduur. Kleine 3 sterretjes.

filmkul

 • 1963 berichten
 • 1929 stemmen

12 juni, 17:22 uur

Matige actie komedie. Het verhaal is passend voor het genre en stelt weinig voor. De uitwerking is wisselend. De film komt lastig op gang. Het eerste deel is taai en is onnodig lang uitgerekt. Er gebeurt te weinig om te blijven boeien. Gelukkig herpakt de film zich in de tweede helft. De vaart komt er lekker in en de slappe humor wordt afgewisseld met leuke actiescenes die er goed uit zien. De plottwist is niet vernuft en het hele verhaal boeit eigenlijk niet. Het acteerwerk is verder in orde. Visueel ziet de film er goed uit met prima stunt- en vliegwerk dat vakkundig in beeld wordt gebracht. 3.0

Robson1968

 • 55 berichten
 • 47 stemmen

13 juni, 08:42 uur

De actiescenes zijn op zich wel goed en geven soms een beetje een kijkje achter de schermen. Maar het verhaal is wel heel erg slap. En ook het acteerwerk laat vaak te wensen over. Na een half uur begon ik al te twijfelen of ik 'm wel af zou kijken. En vriendin waar ik deze mee keek dacht er net zo over. Toch afgekeken, maar onbevredigend gevoel.

Waku

 • 5202 berichten
 • 6299 stemmen

15 juni, 10:47 uur

Dikke 2 uur actie en spektakel.

En het ziet er allemaal nog gelikt uit ook nog!

CGI effecten zijn overdonderend.

Verhaaltje is dun maar in deze blockbuster gaat het om vaart en de eerder genoemde actie.

Zeer vermakelijk. "The Fall Guy" raast als een intercity voorbij.

3.5*/4*

p.s blijf de gehele aftiteling uitzitten, er komt nog een vermakelijk toetje!

Collins

 • 6365 berichten
 • 3810 stemmen

15 juni, 18:33 uur

Colt Seavers (Ryan Gosling) is stuntman. Hij is de anonieme man die de plek van de filmster inneemt als het gevaarlijk wordt. Een riskante baan die regisseur David Leitch ooit zelf vervulde. The Fall Guy is een met avontuurlijke en romantische verwikkelingen doorspekte stunttrip waarin de humor niet ontbreekt. De film is geïnspireerd door de gelijknamige tv-serie uit de jaren 80 met Lee Majors. De serie ken ik niet. Lee Majors wel. Hij komt nog even langs.

The Fall Guy volgt een onzinnig plot dat eigenlijk maar een doel dient en dat is om Gosling in zoveel mogelijk netelige situaties te brengen. Logisch ook. Wat kun je meer verwachten van een film waarin de stuntman centraal staat. The Fall Guy is dus een film vol vechtpartijen, valpartijen en achtervolgingen. David Leitsch pakt lekker uit. Enorm over the top en met een humoristische inslag. De grappen over en toespelingen op het filmvak zijn leuk. Platte en flauwe humor ontbreekt eveneens niet. Niet alle platte en flauwe humor is even geslaagd.

Wel geslaagd, erg leuk en interessant is het om via The Fall Guy een blik achter de schermen van een filmproductie te werpen. Om eens te zien hoeveel mensen er wel niet op een filmset rondlopen. Om eens te zien hoeveel minutieuze planning er bij een actiescène komt kijken. Om eens te zien hoe het samenspel is tussen al die mensen die bezig zijn met het maken van een film. En tussen het hectische gewoel de stuntman die met ongelooflijke mentale en fysieke inspanning zijn aandeel aan de productie levert. Leuk idee om eens de stuntman centraal te stellen.

De aanwezigheid van een avontuurlijk en een romantisch plotje is vooral flauw en stelt niet veel voor. We nemen het maar op de koop toe. Prima film verder.

knuppel ihhh

 • 316 berichten
 • 179 stemmen

16 juni, 14:54 uur

Ik lees hier dat veel kijkers het een slap of dun verhaaltje vinden. Ik vond het verhaal juist wel goed in elkaar zitten. Nou ja het eerste gedeelte is prima in elkaar gezet. Zaten leuke plot twists in en ik zag dingen echt niet aankomen. Wanneer in het 2e gedeelte het probleem opgelost moet worden ontspoort de boel en beetje en het is ondertussen wel duidlelijk dat, omdat onze held door niet een kogel geraakt wordt, het een kwestie van uitzitten is. Maar verder prima film

umbra

 • 3778 berichten
 • 3494 stemmen

16 juni, 15:11 uur

Redelijk luchtige en simpele actie-comedy, zonder meer en eigenlijk voor de best aantrekkelijke cast, eerder wat minnetjes. 6/10

shugenja

 • 451 berichten
 • 1270 stemmen

21 juni, 00:30 uur

Typisch Hollywood boom knal alle archetypes aanwezig beetje meta humor ff schudden. Wat slappe muziek eronder bam poef paar flauwe grappig bedoelde oneliners en paar hondermiljoen dollar ff husselen klaar. Ja niet slecht maar ja met zulke budgetten en acteurs is dat geen kunst.

AngelicV

 • 315 berichten
 • 489 stemmen

3 juli, 17:07 uur

Het lijkt een flinterdun actiekomedietje, doch ik was aangenaam verrast naarmate de film vorderde. Cliché op cliché waarbij de film zichzelf over the top lijkt te zetten, echter het neemt letterlijk complete genres op de hak en geeft een inkijkje in de wereld van de stuntmannen/vrouwen. Dit alles met veel muziek uit de 80's en talloze versies van Kiss' I was made for loving you, welke overigens uit 1979 is. Ook de quotes uit de verschillende films zijn hilarisch. Zelfs muziektracks uit films en series, o.a. The six million dollar man 🙂. Voor 50 en 60 plussers daarom ook een aanrader. Deze film laat bij uitstek zien hoe stupide sommige films in elkaar zitten en breidt daarbij alles aan elkaar tot een geweldige finale... Kostelijk amusem*nt. Blijf vooral zitten tot de complete aftiteling voorbij is.

Nikki_U

 • 14 berichten
 • 21 stemmen

afgelopen zondag om 19:36 uur

Super grappige en leuke actiefilm. Ben al fan van Ryan Gosling sinds The Notebook en Blue Valentine. Ik vond het verhaal wel goed en de actiescènes waren mooi!

shugenja

 • 451 berichten
 • 1270 stemmen

afgelopen maandag om 20:45 uur

ik ben er weer ingetrapt GVD ik zie een film met redelijke score maar het is gewoon weer zon suffe bioscoopfilm. Met een sleetse formule en een stom einde en je ziet alles al van ver aankomen natuurlijk. Het is weer totaal ongeloofwaardig jezus wat kan ik me hier aan irriteren. Alleen al het feit dat Gosling zijn rug breekt en dan verlamt raakt maar met een soort wonder technologie ding in zijn rug hop gewoon alles kan. En verder de hele film word er niks met dit gegeven gedaan. het is zo een schraal en slecht stukje schrijfwerk ik ben toch geen mongool. Waarom laten we hollywood hier toch constant mee wegkomen?

Ja ik geef 2,5 want blabla vermakelijk leuke actie technisch prima ja acteurs prima. maar als je 150 miljoen uitgeeft aan een film natuurlijk mag je dat dan verwachten maar kom op zeg. Gelukkig lees ik dat er niet veel aandacht voor deze film was en ze nauwelijks uit de kosten kwamen. Mooi zo, het stopt alleen als we dit soort rommel niet meer gaan zien. Ik ga mijn best doen iig dit soort drek te ontwijken hopelijk helpen jullie ook even mee door zon film een beetje nuchter te bekritiseren.

Jynxter

 • 384 berichten
 • 328 stemmen

afgelopen maandag om 23:50 uur

Een olijke film vol leuke zelfspot, geinige verwijzingen en vermakelijke knipogen, die daarnaast het beroep van stuntmannen en -vrouwen oprechte waardering en lof toezwaait. Een komedie, actieflick, persiflage, ode en romcom, The Fall Guy is het allemaal. Zeker de eerste helft gaat het alle kanten op, en zorgt deze onberekenbaarheid dat het erg boeiend blijft. Ondanks dat het tweede deel wat minder verrassend is, blijft het vermakelijk. De chemie tussen Gosling en Blunt is prettig en als lofzang aan stuntmannen zitten de 125 minuten bomvol met vette stunts. Dat het kwade complotje 13 in een dozijn is en de geloofwaardigheid ver te zoeken is kan voor een over de top film als deze weinig kwaad. Als een film mij meermaals hardop laat lachen, ben ik meestal wel om.

Kees Draaihuis

 • 81 berichten
 • 73 stemmen

gisteren om 13:47 uur

Leuke actiefilm met best wel wat goede stunts. Romantisch gedoe tussen de twee had wat mij betreft niet zo vaak herhaald hoeven te worden. Zeker een aanrader voor degene die van een leuke actiefilm houden met ook nog af en toe wat humor er in.

Vorige123Volgende

The Fall Guy (Film, 2024) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 5713

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.